Aum Home yoga studio – Θεσσαλονίκη

Το studio Aum Home yoga στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε το 2013 όταν μετά από πολυετή μαθητεία με εξερευνητική διάθεση, προσήλωση & αγάπη στη yoga ήρθα απέναντι, στη θέση της shastri, (καθοδηγήτριας). Η yoga μού έδωσε δύο ευκαιρίες, μία στη νιότη και μία στην ωριμότητα, ή καλύτερα με πέρασε από την άγουρη και πικρή νιότη μου στη γλυκιά γεύση του ωραίου.

Δάκρυα και ιδρώτας χύθηκαν, άλλωστε «τἀγαθὰ κόποις κτῶνται», όμως το αποτέλεσμα δικαίωνε την απόφασή μου όχι τόσο βραχυπρόθεσμα, σε ό,τι αφορά τη διάθεση μετά το μάθημα (μ.μ.), στο πόσο «χάλια» ήμουν πριν & πόσο καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά ήμουν μ.μ., όσο μακροπρόθεσμα, μιας και κατάφερα ν’ αντιστρέψω προτεραιότητες, να κάνω πράξη αυτό που δίσταζα ή φοβόμουν, να δω τον εαυτό μου λίγο πιο καθαρά, να καταλαβαίνω αυτό που μου κάνει καλό και αυτό που όχι και έτσι να αλλάζω εσωτερικά με μεγάλη ευκολία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα ήταν και είναι σχεδόν θαυματουργό, όχι μόνο γιατί η yoga τονώνει, ενδυναμώνει, κάνει ευλύγιστο το σώμα με τις asana, αλλά και γιατί ηρεμεί. Αντικαθιστά το άγχος με μια καθαρή ματιά και έτσι το εξουδετερώνει σιγά-σιγά, χωρίς κόπο.

Μέσα από την πρακτική οι ασθένειες εξουδετερώνονται ή – αφού εξαρτάται αποκλειστικά απ’ εμάς τους ίδιους το κατά πόσο θέλουμε να αλλάξουμε τις στάσεις και συμπεριφορές μας – τουλάχιστον ελέγχονται σε καλύτερα επίπεδα. Και αυτό πολλοί θεράποντες γιατροί δυτικής εκπαίδευσης μπορεί να μην το αποδέχονται ακόμα, αλλά η κβαντική φυσική έρχεται να το επαληθεύσει: εφόσον η παρατήρηση ενός φωτονίου το κάνει να αλλάζει συμπεριφορά, με τον ίδιο τρόπο και η παρατήρηση του σώματός μας, της ενέργειάς μας ανακατευθύνει την prana (ζωτική ενέργεια) στο σημείο της παρατήρησής μας.

« 1 από 3 »

Μ’ αυτόν τον απλό τρόπο μαθαίνουμε ν’ αλλάζουμε τις πληροφορίες στα κύτταρά μας, μαθαίνουμε την αυτοϊαση. Η κατεύθυνση της προσοχής μας από έξω προς τα μέσα είναι η ίδια η παρατήρηση της αναπνοής μας, αυτού του τόσο απαραίτητου σε όλους μας στοιχείου. Γιατί χωρίς ανάσα, δε νοείται ζωή.

Έτσι, η yoga μάς αφορά όλους, γιατί απλά όλοι αναπνέουμε και εφόσον η ζωτική μας ενέργεια στηρίζεται στην αναπνοή μας, αυτή αποτελεί τον δείκτη για την ποιότητα και ποσότητα της ζωής μας. Η αναπνοή κατά τη διάρκεια της πρακτικής της γιόγκα αλλάζει από αγχώδη και μικρή, εστιασμένη στο στήθος, σε χαλαρή ή ρυθμισμένη σε όσο χρειάζεται κάθε φορά για τη εκτέλεση των ασάνας ή για τον διαλογισμό. Αρχίζουμε να ελέγχουμε την αναπνοή μας & αυτό μπορεί να ρυθμίσει και τα pancha kosha (πέντε αποθήκες) που λειτουργούν μέσω του υποσυνειδήτου και αφορούν στη σχέση μας με την ύλη, με το sex, με τον νου, με το εγώ, με την εσωτερική ειρήνη. Μέσω της γιόγκα, αλλάζει ο τρόπος που αναπνέουμε και συνεπώς αλλάζει όλη μας η ζωή γιατί η αλλαγή γίνεται από μέσα προς τα έξω και γι’ αυτό και έχει διάρκεια και συνέχεια με ανοδική εξέλιξη. Αλλάζει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, αλλάζει το επίπεδο ζωής μας, αλλάζει το όριο ηλικίας μας.

Στο studio Aum Home Yoga, στο σπίτι του Aum, διδάσκεται hatha yoga με σεβασμό & ευελιξία προς όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως ηλικίας και ευκολίας του σώματος – λόγω προηγούμενης ενασχόλησης με yoga ή κάποιο άλλο είδος σωματικής άσκησης – με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο εδώ και τώρα, με δημιουργικότητα και ευαρμοστία στις απαιτήσεις της στιγμής αλλά επίσης και με αφοσίωση στους Δασκάλους και στη Διδασκαλία, δηλαδή σε σύνδεση με την παράδοση.

© Κυριακή Κυριακίδου 2014

Spread the love
© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.