Aum Home Υoga studio – Θεσσαλονίκη

Απ’ τον Ιούνιο 2021, τα μαθήματα γίνονται είτε στο στούντιο είτε/και διαδικτυακά.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, οι υγιείς εμβολιασμένοι έρχονται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, όσοι νόσησαν από covid-19 (σε διάστημα 6 μηνών) με την βεβαίωση νόσησης, ενώ οι υγιείς ανεμβολίαστοι έρχονται με rapid test 48 ωρών.

Επικοινώνησε με το Aum Home Yoga studio για διευκρινίσεις.

Το studio Aum Home Υoga στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε το 2013 όταν μετά από πολυετή μαθητεία με εξερευνητική διάθεση, προσήλωση & αγάπη στη yoga ήρθα απέναντι, στη θέση της shastri, (καθοδηγήτριας). Η yoga μού έδωσε δύο ευκαιρίες, μία στη νιότη και μία στην ωριμότητα, ή καλύτερα με πέρασε από την άγουρη και πικρή νιότη μου στη γλυκιά γεύση του ωραίου.

Δάκρυα όχι, αλλά ιδρώτας χύθηκε, άλλωστε «τἀγαθὰ κόποις κτῶνται», όμως το αποτέλεσμα δικαίωνε την απόφασή μου όχι τόσο βραχυπρόθεσμα, σε ό,τι αφορά στη διάθεση μετά το μάθημα, αλλά και μακροπρόθεσμα καθώς αναπτύσσονταν η εσωτερική αίσθηση του σώματος. Το αποτέλεσμα ήταν και είναι να είμαι σε σύνδεση με το σώμα και να κάνω πράξη αυτό που δίσταζα ή φοβόμουν. Έτσι άρχισα να καταλαβαίνω αυτό που μου κάνει καλό και να απωθώ με ευκολία το λιγότερο καλό για μένα και να αλλάζω εσωτερικά χωρίς να προσπαθώ.

Το αποτέλεσμα μπορεί να φαντάζει θαυματουργό ή εξαίρεση στον κανόνα στα μάτια των “εκτός”, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Η yoga για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι συνώνυμο της asana, της ικανότητας να κάνει κάποιος μια στάση του σώματος, μάλλον αρκετά περίπλοκης. Όμως, αυτή η στάση προϋποθέτει μία σειρά άλλων κριτηρίων που στη σημερινή κοινωνία του γρήγορου αποτελέσματος αποτελούν ψιλά γράμματα. Η yoga προϋποθέτει την απουσία βίας και μόνο έτσι μπορεί να είναι κοντά στις αρχές της και να προωθεί όχι μόνο την σωματική υγεία και ευεξία, αλλά και την αποτοξίνωση και την ηρεμία. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει κάποιος, αν υπάρχει καταναγκασμός (βία) και ζητείται κάτι που το σώμα δεν είναι έτοιμο. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε μάλλον αυτό που κάνει δεν μπορεί να φέρει την ποθούμενη yoga.

Αν κάποιος, νέος στο είδος, ξεκινήσει θα πρέπει να αισθάνεται όμορφα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το μάθημα. Yoga χωρίς παρατήρηση του εαυτού δε νοείται. Όσο καλούμαστε να παρατηρήσουμε το σώμα μας τόσο αυτό θα απελευθερώνεται από την καταπίεση της σκέψης μας και θα μπορεί να εκφράζεται, όπως αυτό μπορεί. Κάτι που υπογραμμίζεται από την κβαντική φυσική: όταν παρατηρούμε ένα φωτόνιο αυτό αλλάζει συμπεριφορά.

Η αλλαγή είναι εύκολη, αρκεί να ξαναμάθουμε πώς είναι να βρισκόμαστε σε επαφή με μας τους ίδιους. Παρατηρώ= ανακατευθύνω την prana (ζωτική ενέργεια) στο σημείο της παρατήρησής μου.

« από 3 »

H prana περιέχει μέσα της την πολύτιμη πληροφορία της αυτοϊασης, την αγάπη. Η αναπνοή μας είναι το όχημα της prana. Όσο περισσότερη prana έχουμε τόσο καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μέσω της yoga, μαθαίνουμε να συντονιζόμαστε, να αποκτούμε ρυθμό τόσο στην αναπνοή μας, όσο και στην κίνησή μας. Η φυσιολογία του σώματός μας αλλάζει καθώς το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα αυξάνεται. Αλλάζει η ποιότητά μας ολιστικά, ως ένα σύνολο ψυχολογικών, νευρολογικών, ανοσοποιητικών, φυσιολογικών και κοινωνικών παραγόντων.

Στο studio Aum Home Yoga, στο σπίτι του Aum, διδάσκεται hatha yoga με σεβασμό & ευελιξία προς όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως ηλικίας και ευκολίας του σώματος – λόγω προηγούμενης ενασχόλησης με yoga ή κάποιο άλλο είδος σωματικής άσκησης – με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο εδώ και τώρα, με δημιουργικότητα και ευαρμοστία στις απαιτήσεις της στιγμής αλλά επίσης και με αφοσίωση στους Δασκάλους και στη Διδασκαλία, δηλαδή σε σύνδεση με την παράδοση. Το σύστημα που ακολουθείται από το 2020 είναι το Yoga Synergy.

© Κυριακή Κυριακίδου 2014-2021

© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.