Εβδομαδιαίο πρόγραμμα yoga f/b

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα yoga (μόνο διαδικτυακά)

 4ης εβδομάδας Μαρτίου

23-27 Μαρτίου 2020

Γενικές οδηγίες πριν την έλευσή σας

  • Για όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο σας κανονικό γεύμα για να έχετε χρόνο να χωνέψετε. Παραδοσιακά η yoga ασκείται με άδειο στομάχι και έντερο, πράγμα όχι πολύ δύσκολο να γίνει τρόπος ζωής, αν μάθουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τις ώρες που τρώμε, τί τρ
    ώμε, πώς τρώμε κτλ.
  • Τουλάχιστον πριν από το μάθημα, αν όχι πάντα, αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλης ποσότητας καφεϊνης (είτε από καφέ είτε από άλλα διεγερτικά ροφήματα), γιατί ο οργανισμός θα είναι τοξινωμένος και η άσκηση της yoga θα ακυρώνεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Γενικά, όταν βάλετε τη yoga στη ζωή σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρατηρήστε τον εαυτό σας και τον προγραμματισμό του όσο καλύτερα γίνεται και, αν μπορείτε, να αρχίσετε να αφήνετε ένα-ένα τα δεκανίκια που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Η άσκηση στη yoga είναι πρωτίστως άσκηση αυτοπαρατήρησης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν είμαστε τοξινωμένοι από κάποια ουσία, όσο “αθώα” και αν τιτλοφορείται αυτή.
  • Προσπαθήστε να είστε καθαροί, χωρίς μακιγιάζ και να φοράτε καθαρά ρούχα όταν έρχεστε στη yoga, ειδικά αν ιδρώνετε πολύ και ειδικά στο μάθημα της (ha)Tha yoga, επειδή χρησιμοποιούνται μαξιλάρια που είναι κοινόχρηστα. Επίσης μη φοράτε αρώματα (πλην αιθέριων ελαίων) γιατί αποπροσανατολίζουν την προσοχή μας με την μυρωδιά και δεν αν δεν είναι φυτικά σκευάσματα δεν είναι ό,τι πιο αθώο μπορείτε να βάλετε πάνω σας. Επίσης, οι γραφές αναφέρουν την saucha, καθαριότητα, πρώτη στη λίστα των niyamas, τις συνήθειες-αρετές που αναπτύσσουν την αυτοπειθαρχία και την εσωτερικότητα, οπότε ας ξεκινήσουμε και μεις από τα βασικά.
  • Τα μαθήματα ξεκινούν ακριβώς στην αναγραφόμενη ώρα. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα έναρξης θα πρέπει να είστε ήδη καθισμένοι στο στρωματάκι σας γιατί το μάθημα ξεκινάΓια την περίοδο που τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά με τους υπάρχοντες μαθητές, ισχύει το ίδιο, να είμαστε στον υπολογιστή/ smartphone/iphone/ tablet, 5′ νωρίτερα. Οι αργοποηρημένοι απλά συνδέονται και ξεκινούν όταν είναι έτοιμοι. Οι αργοπορημένοι χρειάζεται να μπουν με ησυχία για να μη στερούν τη συγκέντρωση ή χαλάρωση από τους συνασκούμενούς τους και να κάτσουν έξω από την αίθουσα μέχρι να τελειώσουμε με την τελετή έναρξης του “Aum” ή να μπουν και να κάτσουν σε μια γωνιά χωρίς να κάνουν θόρυβο ή κινήσεις για να ενταχθούν & αυτοί στο κλίμα. 
  • Καλό είναι να έχετε σταθερές μέρες έλευσης μιας και Η διαδικτυακή σύνδεση είναι για max. για 10 άτομα μιας και το studio χωράει 11-12 άτομα. Έτσι, για να μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως, αλλά και για να εξασφαλίζεται καλή ροή σε όλα τα μαθήματα, αν χρειαστεί να λείψετε από ένα μάθημα που έχετε επιλέξει να έρχεστε, είναι απαραίτητο να ειδοποιείτε 8 ώρες (όταν το μάθημα γίνεται από το μεσημέρι και μετά) – 12 ώρες πριν (όταν το μάθημα γίνεται πρωί) για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο αλλαγής ή ακύρωσής του. Αν οι τάξεις δείχνουν πληρότητα & θέλετε να έρθετε μπαίνετε σε λίστα αναμονής, ενώ αν χρειαστεί ν’ απουσιάσετε τελικά & δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως για την απουσία σας, θα το χρεωθείτε κανονικά και δε θα έχετε δικαίωμα αναπλήρωσής του. Για όλα τα μαθήματα η κράτηση είναι απαραίτητη σε κάθε μάθημα ειδικά σε όσους έχετε σταθερές μέρες-ώρες αλλά και για όσους ψάχνετε πού μπορείτε να αναπληρώσετε τα χαμένα μαθήματά σας! Tο σύστημα κράτησης θέσης, είναι διαθέσιμο πλέον εδώ, στο http://www.aumhomeyoga.com/agenda-eggrafes/ (στο menu, κάτω από το Πρόγραμμα). Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν μπορείτε να το κάνετε, ενημερώστε με!

Καλή συνέχεια στην καραντίνα όλων μας!

Με στόχο την αυτο-φροντίδα και την φροντίδα των κοντινών μας συνεχίζουμε και αλλάζουμε ΤΩΡΑ ό,τι ρίχνει το ανοσοποιητικό μας. Φροντίζουμε όσο είμαστε απομονωμένοι να κάνουμε πράγματα που μάς ευχαριστούν, ένα πάρτυ με καλεσμένους τα χόμπυ μας, την τέχνη μας, τους φίλους μας εξ αποστάσεως,  τα πράγματα που μάς εμπνέουν και μάς χαλαρώνουν για να διατηρούμε καλύτερη υγεία.

Ο τρόπος μαθημάτων συνεχίζει να είναι διαδικτυακός και σε λίγο δε θα αφορά μόνο στους υπάρχοντες μαθητές του studio, αλλά και για νέους μαθητές που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα γιόγκα.  

Το πρόγραμμα συνεχίζει όπως και την προηγούμενη βδομάδα, αλλά το Επίπεδο Ι αναβάλλεται προς το παρόν ενώ την Τετάρτη 25/3 θα γίνει ένα ανοιχτό δωρεάν μάθημα προς όλους, μαθητές και μη του στούντιο, στις 12:00 μεσημέρι.   

Γενικά, μη ξεχνάτε ν’ ανακοινώνετε την προσέλευσή σας σε όποιο/α μάθημα/ήματα σάς ενδιαφέρει/ουν με έγκαιρη εγγραφή,  ειδικά τώρα που πρέπει να σάς προσκαλέσουμε διαδικτυακά στην ομάδα του κάθε μαθήματος. 

Επίσης, ενημερώνετε για τυχόν απουσία σας όσο γίνεται έγκαιρα. Αν βλέπετε ότι είστε η μοναδική εγγραφή μία ώρα πριν τη έναρξη του μαθήματος, αυτό ακυρώνεται και ενημερώνεστε γι’ αυτό μέσω facebook inbox/ sms.

Ως είθισται, είναι σημαντικό οι νέες μαθήτριες (λόγω πλειοψηφίας των γυναικών χρησιμοποιείται το θηλυκό γένος) ή οι αρχάριοι στη yoga να είναι ενημερωμένοι σχετικά με το πλαίσιο καλής λειτουργίας αλλά και διεξαγωγής των μαθημάτων, οπότε καλό είναι να ακολουθούνται οι παραπάνω (σε μωβ και ψιλά γράμματα) κανόνες.

Καλό είναι τέλος να μην παραβλέπονται τα παρακάτω:

  • Ακολουθείτε τις οδηγίες ή παραινέσεις της δασκάλας, όταν σάς προτρέπει να σταματάτε ένα βήμα πριν ή να έρχεστε σε ένα τμήμα πιο ήπιο από αυτό που θα θέλατε να είστε ήδη, γιατί “κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”, όπως σοφά λέει ο λαός.
  • Πριν το μάθημα ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικά με μυοσκελετικό θέμα έχετε ή προέκυψε ή αν βρίσκεστε σε μια ευαίσθητη περίοδο, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ευαισθησία, αδιαθεσία ή κάκωση από απροσεξία και έλλειψη πληροφόρησης.

Hari Aum!

Πρόγραμμα 4ης εβδομάδας Μαρτίου διαδικτυακά
Aum Home Yoga
23 – 27/3/2020
ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευήΣάββατο
 08:30-9:45

Ροή I-II Νωρίς

    
09:00-10:15

Όλοι σ΄1- Θεραπευτική yoga

 

12:00-13:00

Free online Mixer

 09:00-10:15

Όλοι σ΄1- Θεραπευτική yoga

 
18:00-19:15

Επίπεδο Ι

    

17:00-18:15

Όλοι σ’ 1 (Αργά)

19:30-20:45

Όλοι σ’ 1

19:30-20:45

Slow flow- (ha)Tha yoga

 19:15-20:30

Slow flow- (ha)Tha yoga

  
   21:00- 22:15

Όλοι σ’ 1 Αργά

  

© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.