Καθημερινές Kriyas, Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Καθημερινές Kriyas, Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Το φθινόπωρο είναι μία μεταβατική εποχή, ένα πέρασμα από τη ζέστη και την ανεμελιά στο κρύο και την συστολή. Το σώμα για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες με ομαλό τρόπο και να παραμείνει υγιές χρειάζεται προστασία. Η ινδική παράδοση μέσα από την ayurveda και την yoga υποδεικνύει διάφορους καθαρισμούς kriyas ή (shat)karmas, οι πιο γνωστοί των οποίων είναι έξι.

Σ’ αυτό το τρίωρο σεμινάριο, από τις 7:00 έως τις 10:00π.μ. περίπου, θα ασχοληθούμε με τους kriya routineήπιους, καθημερινούς καθαρισμούς της γλώσσας, της ρινικής κοιλότητας και των ματιών. Τα μέσα γι’ αυτούς είναι εκτός από το καθαρό νερό, το αλάτι, το ροδόνερο, το λάδι (σησαμέλαιο κατά προτίμηση) και το μέλι – υλικά δηλαδή που υπάρχουν σε κάθε σπίτι ή βρίσκονται εύκολα – καθώς και κάποια ειδικά εξαρτήματα.

Έτσι, καθαρίζουμε, μαλακώνουμε και τονώνουμε τα όργανα των αισθήσεών μας και βοηθάμε το σώμα μας να ανταποκριθεί στο κρύο με λιγότερες τοξίνες και άρα να διατηρείται υγιές. Ταυτόχρονα, επηρεάζονται ευεργετικά και τα κέντρα του σώματός μας που σχετίζονται με τα όργανα των αισθήσεων που καθαρίζουμε και έτσι η ωφελιμότητα είναι πολλαπλή γιατί επηρεάζονται τα nadis, τα κανάλια που ρέει η ενέργεια, η ύλη και οι πληροφορίες στο σώμα μας.

Τέλος μαθαίνουμε να αλλάζουμε σιγά σιγά τις συνήθειές μας και να προσέχουμε περισσότερο τον εαυτό μας, διατηρώντας το σώμα μας καθαρό, όχι μόνο εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά. Κάτι που ευτυχώς, η παραδοσιακή ινδική κοινωνία διατηρεί και έρχεται να μάς υπενθυμίσει, ότι η λάμψη έρχεται εκ των έσω!

Για τη διαδικασία, το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι μια πετσέτα προσώπου και να παραμείνετε νηστικοί. Αν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας, χρόνιο, ή μια οξεία κατάσταση τώρα, παρακαλώ ενημερώστε εκ των προτέρων.

Πληροφορίες επίσης στο https://www.facebook.com/events/946220668820872/?active_tab=highlights.

Για κρατήσεις θέσεων, ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή με email!

 

© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.