Πρώην online πρόγραμμα

Πρώην online πρόγραμμα yoga

24 – 28 Μαΐου 2021

Γενικές οδηγίες πριν την έλευσή σας

  • Για όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο σας κανονικό γεύμα για να έχετε χρόνο να χωνέψετε. Παραδοσιακά η yoga ασκείται με άδειο στομάχι και έντερο, πράγμα όχι πολύ δύσκολο να γίνει τρόπος ζωής, αν μάθουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τις ώρες που τρώμε, τί τρώμε, πώς τρώμε κτλ.
  • Τουλάχιστον πριν από το μάθημα, αν όχι πάντα, αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλης ποσότητας καφεϊνης (είτε από καφέ είτε από άλλα διεγερτικά ροφήματα), γιατί ο οργανισμός θα είναι τοξινωμένος και η άσκηση της yoga θα ακυρώνεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Γενικά, όταν βάλετε τη yoga στη ζωή σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρατηρήστε τον εαυτό σας και τον προγραμματισμό του. Γι’ αυτό, αν μπορείτε αρχίστε να αφήνετε ένα-ένα τα δεκανίκια που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Η άσκηση στη yoga είναι πρωτίστως άσκηση αυτοπαρατήρησης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν είμαστε τοξινωμένοι από κάποια ουσία, όσο “αθώα” και αν τιτλοφορείται αυτή.
  • Προσπαθήστε να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία κατά του COVID-19:  να έρχεστε με την μάσκα σας και να αποφεύγετε με αυτήν ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησής σας τη βγάζετε. Μην έρχεστε αν αισθάνεστε άρρωστες/οι, μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα εκτός αν είναι απαραίτητο, να πλένετε ή απολυμαίνετε τα χέρια σας κατά την είσοδό σας, να είστε καθαροί, να φοράτε καθαρά ρούχα, να έχετε το δικό σας στρωματάκι ή άλλα βοηθήματα όπου αυτό χρήζει (π.χ. τουβλάκια, ιμάντες κτλ.), να έχετε μια πετσέτα ειδικά αν ιδρώνετε πολύ. Κανένα κοινόχρηστο είδος του στούντιο δε θα χρησιμοποιείται. Επίσης μη φοράτε αρώματα, γιατί αποπροσανατολίζουν την προσοχή. Οι γραφές αναφέρουν την saucha, καθαριότητα, πρώτη στη λίστα των niyamas, τις συνήθειες-αρετές που αναπτύσσουν την αυτοπειθαρχία και την εσωτερικότητα, οπότε ας ξεκινήσουμε και μεις από τα βασικά.
  • Τα μαθήματα ξεκινούν ακριβώς στην αναγραφόμενη ώρα, οπότε ελάτε στο μάθημα 5-10′ νωρίτερα ή μπείτε στην διαδικτυακή αίθουσα 5′ νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα έναρξης θα πρέπει να είστε ήδη καθισμένοι στο στρωματάκι σας γιατί το μάθημα ξεκινά.  Οι αργοπορημένοι απλά συνδέονται και ξεκινούν όταν είναι έτοιμοι. Στο στούντιο οι αργοπορημένοι χρειάζεται να μπουν με ησυχία και να κάτσουν έξω από την αίθουσα μέχρι να τελειώσουμε με την τελετή έναρξης του “Aum” ή να μπουν και να κάτσουν σε μια γωνιά χωρίς να κάνουν θόρυβο για να ενταχθούν & αυτοί στο κλίμα. 
  • Αν χρειαστεί να λείψετε από ένα μάθημα που έχετε επιλέξει να έρχεστε, είναι απαραίτητο να ειδοποιείτε 8 ώρες (όταν το μάθημα γίνεται από το μεσημέρι και μετά) 12 ώρες πριν (όταν το μάθημα γίνεται πρωί) για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο απελευθέρωσης της θέσης σας, ή αλλαγής ή ακύρωσης του μαθήματος. Αν οι τάξεις δείχνουν πληρότητα, θα μπαίνετε σε λίστα αναμονής, ενώ αν χρειαστεί ν’ απουσιάσετε & ενημερώνετε τελευταία στιγμή για την απουσία σας, θα έχετε δικαίωμα αναπλήρωσης του μαθήματος διαδικτυακά ή με τελευταίας στιγμής εγγραφή (1 ώρα πριν το μάθημα που σάς ενδιαφέρει). Για όλα τα μαθήματα η κράτηση είναι απαραίτητη σε κάθε μάθημα! Tο σύστημα κράτησης θέσης, είναι διαθέσιμο πλέον εδώ, στο http://www.aumhomeyoga.com/agenda-eggrafes/ (στο menu, κάτω από το Πρόγραμμα). Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν μπορείτε να το κάνετε, ενημερώστε με!

Καλή εβδομάδα! 

Με το καλό να ξεκινήσουμε και διά ζώσης από βδομάδα κάποια μαθήματα στο στούντιο. Ξεκινάμε τα διά ζώσης με δύο μαθήματα/ εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη βράδυ. Ο χώρος επεκτείνεται αρκετά καθώς θα χρησιμοποιείται και το μπαλκόνι. Αν η προσέλευση είναι μεγαλύτερη της χωρητικότητας -με τα covid μέτρα- θα σχηματιστεί και άλλο ένα τμήμα νωρίτερα. Κατά πάσα πιθανότητα τα μαθήματα αυτά θα μπορούν να εκπέμπουν και διαδικτυακά με επιτυχία (υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα όχι). 

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να ξεκινήσετε στα διά ζώσης και δεν είστε εγγεγραμμένες/οι μαθήτριες/τές του studio, παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας για να οργανωθούν τα τμήματα καλύτερα (διά ζώσης ή διαδικτυακά). Προς το παρόν κάποια διαδικτυακά μαθήματα θα παραμείνουν (όλα τα πρωινά) και τα μισά απογευματινά, είτε επειδή εξυπηρετεί τις γεωγραφικές ανάγκες των μαθητών είτε τον βολή των υπαρχόντων μαθητριών/ών. 

Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις με διαδικτυακό τρόπο τα μαθήματα, είτε εγγράφεσαι αυτόματα προπληρώνοντας το μάθημα που σ’ ενδιαφέρει (με Paypal) για να σου σταλούν οι λεπτομέρειες σύνδεσης είτε επικοινωνείς με το στούντιο για να σου δοθούν εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής για να μπορέσεις να συνδεθείς. Αν θες άλλη ώρα-μέρα από αυτές που γίνονται τα τμήματα, σκέψου τα ιδιαίτερα διαδικτυακά μαθήματα yoga, ή περίμενε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5 ατόμων για να σχηματιστεί και άλλο τμήμα.   

Οι υπάρχουσες/οντες μαθήτριες/ές δεν πρέπει να ξεχνούν να ανακοινώνουν την προσέλευσή τους σε όποιο/α μάθημα/ήματα τις/ους ενδιαφέρει/ουν με έγκαιρη εγγραφή. Παρακαλούνται οι τρέχουσες/ντες μαθήτριες/ές να εγγράφονται το αργότερο 2 ώρες πριν την έναρξη του μαθήματος, ενώ είναι καλό να ενημερώνουν για τυχόν απουσία όσο γίνεται πιο έγκαιρα

Καλό είναι τέλος να μην παραβλέπονται τα παρακάτω:

  • Όσες δεν είστε μαθήτριες του στούντιο ή ξεκινάτε τώρα τη γιόγκα, διαβάστε τους Όρους Παρακολούθησης Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων. Ακολουθείτε τις οδηγίες ή παραινέσεις της δασκάλας, όταν σάς προτρέπει να σταματάτε ένα βήμα πριν ή να έρχεστε σε ένα τμήμα πιο ήπιο από αυτό που θα θέλατε να είστε ήδη, γιατί “κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”, όπως σοφά λέει ο λαός.
  • Πριν το μάθημα ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικά με την τρέχουσα υγεία σας, για χρόνια ή οξεία ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ευαισθησία, αδιαθεσία ή κάκωση από απροσεξία και έλλειψη πληροφόρησης.

Hari Aum!

Πρώην online πρόγραμμα Aum Home Yoga
(προσωπική πλατφόρμα*)
24 – 28/5/2021
ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευήΣάββατο

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 πρωινή yoga

9:00-10:15

Yoga αρχαρίων

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 πρωινή yoga

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 πρωινή yoga

10:00-11:15

Yoga αρχαρίων

 

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργά

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργά

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργά

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργά

 

 

21:15-21:45

Nidra yoga-pranayama-διαλογισμός

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.