Πρώην Πρόγραμμα

Πρόγραμμα yoga προηγούμενης εβδομάδας

8 – 13 Απριλίου 2019

 Γενικές οδηγίες πριν την έλευσή σας

 • Για όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο σας κανονικό γεύμα για να έχετε χρόνο να χωνέψετε. Παραδοσιακά η yoga ασκείται με άδειο στομάχι και έντερο, πράγμα όχι πολύ δύσκολο να γίνει τρόπος ζωής, αν μάθουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τις ώρες που τρώμε, τί τρώμε, πώς τρώμε κτλ.
 • Τουλάχιστον πριν από το μάθημα, αν όχι πάντα, αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλης ποσότητας καφεϊνης (είτε από καφέ είτε από άλλα διεγερτικά ροφήματα), γιατί ο οργανισμός θα είναι τοξινωμένος και η άσκηση της yoga θα ακυρώνεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Γενικά, όταν βάλετε τη yoga στη ζωή σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρατηρήστε τον εαυτό σας και τον προγραμματισμό του όσο καλύτερα γίνεται και, αν μπορείτε, να αρχίσετε να αφήνετε ένα-ένα τα δεκανίκια που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Η άσκηση στη yoga είναι πρωτίστως άσκηση αυτοπαρατήρησης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν είμαστε τοξινωμένοι από κάποια ουσία, όσο “αθώα” και αν τιτλοφορείται αυτή. 
 • Προσπαθήστε να είστε καθαροί, χωρίς μακιγιάζ και να φοράτε καθαρά ρούχα όταν έρχεστε στη yoga, ειδικά αν ιδρώνετε πολύ και ειδικά στο μάθημα της (ha)Tha yoga, επειδή χρησιμοποιούνται μαξιλάρια που είναι κοινόχρηστα. Επίσης μη φοράτε αρώματα (πλην αιθέριων ελαίων) γιατί αποπροσανατολίζουν την προσοχή μας με την μυρωδιά και δεν αν δεν είναι φυτικά σκευάσματα δεν είναι ό,τι πιο αθώο μπορείτε να βάλετε πάνω σας. Επίσης, οι γραφές αναφέρουν την saucha, καθαριότητα, πρώτη στη λίστα των niyamas, τις συνήθειες-αρετές που αναπτύσσουν την αυτοπειθαρχία και την εσωτερικότητα, οπότε ας ξεκινήσουμε και μεις από τα βασικά. 
 • Τα μαθήματα ξεκινούν ακριβώς στην αναγραφόμενη ώρα. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα έναρξης θα πρέπει να είστε ήδη καθισμένοι στο στρωματάκι σας γιατί το μάθημα ξεκινά.  Οι αργοπορημένοι χρειάζεται να μπουν με ησυχία για να μη στερούν τη συγκέντρωση ή χαλάρωση από τους συνασκούμενούς τους και να κάτσουν έξω από την αίθουσα μέχρι να τελειώσουμε με την τελετή έναρξης του “Aum” ή να μπουν και να κάτσουν σε μια γωνιά χωρίς να κάνουν θόρυβο ή κινήσεις για να ενταχθούν & αυτοί στο κλίμα. Στο μάθημα του Διαλογισμού ειδικά αν αργείτε, ειδοποιήστε με ένα μήνυμα εγκαίρως να σάς περιμένουμε, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, η πόρτα δε θα ανοίξει! 
 • Καλό είναι να έχετε σταθερές μέρες έλευσης, μιας και το studio χωράει 11-12 άτομα. Έτσι, για να μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως, αλλά και για να εξασφαλίζεται καλή ροή σε όλα τα μαθήματα, αν χρειαστεί να λείψετε από ένα μάθημα που έχετε επιλέξει να έρχεστε, είναι απαραίτητο να ειδοποιείτε 8 ώρες (όταν το μάθημα γίνεται από το μεσημέρι και μετά) – 12 ώρες πριν (όταν το μάθημα γίνεται πρωί) για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο αλλαγής ή ακύρωσής του. Αν οι τάξεις δείχνουν πληρότητα & θέλετε να έρθετε μπαίνετε σε λίστα αναμονής, ενώ αν χρειαστεί ν’ απουσιάσετε τελικά & δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως για την απουσία σας, θα το χρεωθείτε κανονικά και δε θα έχετε δικαίωμα αναπλήρωσής του. Για όλα τα μαθήματα η κράτηση είναι απαραίτητη σε κάθε μάθημα ειδικά σε όσους έχετε σταθερές μέρες-ώρες αλλά και για όσους ψάχνετε πού μπορείτε να αναπληρώσετε τα χαμένα μαθήματά σας! Tο σύστημα κράτησης θέσης,  είναι διαθέσιμο πλέον εδώ, στο http://www.aumhomeyoga.com/agenda-eggrafes/ (στο menu, κάτω από το Πρόγραμμα). Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν μπορείτε να το κάνετε, ενημερώστε με! 

Καλή βδομάδα!

Με δεδομένο ότι η χαλάρωση είναι δεδομένo κομμάτι ενός μαθήματος yoga, τί ακριβώς γίνεται στη δική μας περίπτωση όταν μάς ζητιέται να χαλαρώσουμε, ειδικά στο τέλος του μαθήματος, κατά τη διάρκεια αυτού που αποκαλούμε σαβάσανα (shavasana);

 • Ξαπλώνουμε απλά στη θέση του νεκρού σώματος (κατά την ανατομία) και περιμένουμε το χρόνο να περάσει γρήγορα, αναρωτώμενοι γιατί μένουμε σ’ αυτό το κομμάτι της άσκησης, όταν έχουμε τόσες δουλειές να μάς περιμένουν
 • Αρχίζουμε να μπαίνουμε στην κατάσταση της χαλάρωσης σταδιακά κάτι που κτίζεται με την συνεχή εξάσκηση και με ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη σ’ αυτό που μπορεί να πει το σώμα αν τ’ αφήσουμε
 • Κοιμόμαστε, γιατί είμαστε τόσο εξουθενωμένοι που με την πρώτη ευκαιρία, όταν ξαπλώσουμε, αφηνόμαστε στον ύπνο
 • Χαλαρώνουμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να παρακολουθήσουμε νοητικά τις οδηγίες που μάς δίνονται χωρίς να αφεθούμε στον ύπνο γιατί μάς έλκει το άγνωστο, ήρεμο, εσωτερικό ταξίδι

Αρκετά συνήθης είναι η πρώτη περίπτωση, ειδικά στην αρχή της εξάσκησης κάποιας/ου στην yoga. Με την μακρόχρονη -στην περίπτωση αυτή- εξάσκηση (που αναπτύσσει και την αυτοπαρατήρηση του ιδίου ατόμου) κάποιος μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει σημαντικά στην σαβάσανα και να ανακαλύπτει μία άλλη πλευρά του εαυτού του, αυτήν που απομακρύνεται από την ταυτότητα που έχει ταυτίσει με τον Εαυτό του.  Και σιγά-σιγά μαθαίνει κάποιος να (περι)μένει χωρίς βάσανα στην σαβάσανα.

Αυτή η βδομάδα, χωρίς ψευδείς επιθυμίες, μη μάς φανεί και βαρετή μ’ ένα πρόγραμμα χωρίς εκπλήξεις να ακολουθεί την αναμενόμενή του πορεία.

Παρόλα αυτά, αν υπάρχει ενδιαφέρον για σχηματισμό άλλου τμήματος σε άλλη ώρα, επικοινωνήστε με το στούντιο, για να συλλεχθεί ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων για τον σχηματισμό αυτού (≥4 άτομα)

Είναι απαραίτητο να εγγράφεστε εγκαίρως στα μαθήματα -ειδικά σ’ αυτά που γνωρίζετε ότι δεν έχουν πολλή κίνηση για να διαμορφώνεται το σκηνικό εγκαίρως- και να ειδοποιείτε επίσης όσο γίνεται πιο γρήγορα, αν κάτι αλλάξει, μέσω messenger, sms/ τηλεφωνήματος.

Αν βλέπετε ότι είστε η μοναδική εγγραφή μία ώρα πριν τη έναρξη  του μαθήματος, αυτό ακυρώνεται και ενημερώνεστε γι’ αυτό μέσω facebook/messenger/sms.

Επίσης, είναι σημαντικό οι νέοι μαθητές ή οι αρχάριοι στη yoga να είναι ενημερωμένοι σε σχέση με το πλαίσιο καλής λειτουργίας αλλά και διεξαγωγής των μαθημάτων, οπότε καλό είναι να ακολουθείστε τους παραπάνω (σε μωβ και ψιλά γράμματα) κανόνες.

Καλό είναι τέλος να μην παραβλέπονται τα παρακάτω:

 • Ακολουθείτε τις οδηγίες ή παραινέσεις της δασκάλας, όταν σάς προτρέπει να σταματάτε ένα βήμα πριν ή να έρχεστε σε ένα τμήμα πιο ήπιο από αυτό που θα θέλατε να είστε ήδη, γιατί “κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”, όπως σοφά λέει ο λαός.
 • Πριν το μάθημα ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικά με μυοσκελετικό θέμα έχετε ή προέκυψε ή αν βρίσκεστε σε μια ευαίσθητη περίοδο, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ευαισθησία, αδιαθεσία ή κάκωση από απροσεξία και έλλειψη πληροφόρησης.

Hari Aum!

 

Πρόγραμμα Aum Home Yoga studio
8 – 13 Απριλίου 2019
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
 9:00-10:15

Όλοι σ’ 1-θεραπευτική yoga

 9:00-10:15

Όλοι σ’ 1-θεραπευτική yoga

11:00-12:30

με Αίσθημα & Κίνηση

19:15-20:30

Όλοι σ΄1

19:00-20:30

Slow flow-Tha yoga

20:00-21:15

Όλοι σ΄1

19:15-20:30

Όλοι σ΄1