Τρέχον Πρόγραμμα

Τρέχον πρόγραμμα yoga

τέταρτης βδομάδας Οκτώβρη 19 – 23/10/20

Γενικές οδηγίες πριν την έλευσή σας

  • Για όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο σας κανονικό γεύμα για να έχετε χρόνο να χωνέψετε. Παραδοσιακά η yoga ασκείται με άδειο στομάχι και έντερο, πράγμα όχι πολύ δύσκολο να γίνει τρόπος ζωής, αν μάθουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τις ώρες που τρώμε, τί τρώμε, πώς τρώμε κτλ.
  • Τουλάχιστον πριν από το μάθημα, αν όχι πάντα, αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλης ποσότητας καφεϊνης (είτε από καφέ είτε από άλλα διεγερτικά ροφήματα), γιατί ο οργανισμός θα είναι τοξινωμένος και η άσκηση της yoga θα ακυρώνεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Γενικά, όταν βάλετε τη yoga στη ζωή σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρατηρήστε τον εαυτό σας και τον προγραμματισμό του. Γι’ αυτό, αν μπορείτε αρχίστε να αφήνετε ένα-ένα τα δεκανίκια που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Η άσκηση στη yoga είναι πρωτίστως άσκηση αυτοπαρατήρησης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν είμαστε τοξινωμένοι από κάποια ουσία, όσο “αθώα” και αν τιτλοφορείται αυτή.
  • Προσπαθήστε να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία κατά του COVID-19:  να έρχεστε με την μάσκα σας και να τφεύγετε με αυτήν ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησής σας τη βγάζετε. Μην έρχεστε αν αισθάνεστε άρρωστες/οι, μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα εκτός αν είναι απαραίτητο, να πλένετε ή απολυμαίνετε τα χέρια σας κατά την είσοδό σας, να είστε καθαροί, να φοράτε καθαρά ρούχα, να έχετε το δικό σας στρωματάκι ή άλλα βοηθήματα όπου αυτό χρήζει (π.χ. τουβλάκια, ιμάντες κτλ.), να έχετε μια πετσέτα ειδικά αν ιδρώνετε πολύ. Κανένα κοινόχρηστο είδος του στούντιο δε θα χρησιμοποιείται. Επίσης μη φοράτε αρώματα, γιατί αποπροσανατολίζουν την προσοχή. Οι γραφές αναφέρουν την saucha, καθαριότητα, πρώτη στη λίστα των niyamas, τις συνήθειες-αρετές που αναπτύσσουν την αυτοπειθαρχία και την εσωτερικότητα, οπότε ας ξεκινήσουμε και μεις από τα βασικά.
  • Τα μαθήματα ξεκινούν ακριβώς στην αναγραφόμενη ώρα. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα έναρξης θα πρέπει να είστε ήδη καθισμένοι στο στρωματάκι σας γιατί το μάθημα ξεκινάΓια την περίοδο που τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά με τους υπάρχοντες μαθητές, ισχύει το ίδιο, δηλ. είμαστε στον υπολογιστή/ smartphone/iphone/ tablet, 5′ νωρίτερα. Οι αργοπορημένοι απλά συνδέονται και ξεκινούν όταν είναι έτοιμοι. Στο στούντιο οι αργοπορημένοι χρειάζεται να μπουν με ησυχία και να κάτσουν έξω από την αίθουσα μέχρι να τελειώσουμε με την τελετή έναρξης του “Aum” ή να μπουν και να κάτσουν σε μια γωνιά χωρίς να κάνουν θόρυβο για να ενταχθούν & αυτοί στο κλίμα. 
  • Λόγω περιορισμού θέσεων με τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, είναι απαραίτητο να εναλλάσσετε τις σταθερές μέρες έλευσης με τις διαδικτυακές συναντήσεις (όποτε θέλετε). Για να μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως και για να εξασφαλίζεται καλή ροή σε όλα τα μαθήματα, αν χρειαστεί να λείψετε από ένα μάθημα που έχετε επιλέξει να έρχεστε, είναι απαραίτητο να ειδοποιείτε 8 ώρες (όταν το μάθημα γίνεται από το μεσημέρι και μετά) 12 ώρες πριν (όταν το μάθημα γίνεται πρωί) για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο απελευθέρωσης της θέσης σας, ή αλλαγής ή ακύρωσης του μαθήματος. Αν οι τάξεις δείχνουν πληρότητα, θα μπαίνετε σε λίστα αναμονής, ενώ αν χρειαστεί ν’ απουσιάσετε & ενημερώνετε τελευταία στιγμή για την απουσία σας, θα έχετε δικαίωμα αναπλήρωσης του μαθήματος διαδικτυακά ή με τελευταίας στιγμής εγγραφή (1 ώρα πριν το μάθημα που σάς ενδιαφέρει). Για όλα τα μαθήματα η κράτηση είναι απαραίτητη σε κάθε μάθημα! Tο σύστημα κράτησης θέσης, είναι διαθέσιμο πλέον εδώ, στο http://www.aumhomeyoga.com/agenda-eggrafes/ (στο menu, κάτω από το Πρόγραμμα). Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν μπορείτε να το κάνετε, ενημερώστε με!

Καλή βδομάδα!

Συνεχίζουμε από την προηγούμενη εβδομάδα με τον μικρό αριθμό συμμετεχουσών/όντων στα μαθήματα στο στούντιο λόγω αυστηρών μέτρων κατά του COVID-19, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να είναι σχεδόν ιδιαίτερα (semi-private lessons) με όσες/ους μαθήτριες/ές είναι εντός αίθουσας, ενώ οι υπόλοιπες/οι να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση (live streaming), καθώς αυτή η τακτική (ζωντανής μετάδοσης) θα ακολουθείται σε όλα τα μαθήματα.  Εν ολίγοις, αν δεν χωράς συνδέεσαι διαδικτυακά! Θα ακολουθείται κυλιόμενο μοτίβο διά ζώσης προσέλευσης ή διαδικτυακής σύνδεσης (κάθε βδομάδα αλλάζεις).

Από αυτή τη βδομάδα το μάθημα της Τρίτης (ha)Tha yoga εγκαταλείπεται για ένα ακόμα γενικού επιπέδου μάθημα Όλοι σ’ 1.

Τα δωρεάν ζωντανά διαδικτυακά (live streaming) θα συνεχίζονται πιο αραιά πλέον με ένα μάθημα/ μήνα, γενικού επιπέδου ή αρχαρίων που θα ανακοινώνεται στο εκάστοτε τρέχον πρόγραμμα.

Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις αλλά θες μόνο διά ζώσης ή άλλη ώρα-μέρα, σκέψου τα ιδιαίτερα μαθήματα yoga, οπότε επικοινώνησε με το στούντιο.   

Οι υπάρχουσες/οντες μαθήτριες/ές δεν πρέπει να ξεχνούν να ανακοινώνουν την προσέλευσή τους σε όποιο/α μάθημα/ήματα τις/ους ενδιαφέρει/ουν με έγκαιρη εγγραφή. Παρακαλούνται οι τρέχουσες/ντες μαθήτριες/ές να εγγράφονται το αργότερο 2 ώρες πριν την έναρξη του μαθήματος, ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα να έρχονται όσοι παρακολουθούν διαδικτυακά ή όσοι έρχονται εκτάκτως. Αν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος, η αναπλήρωση θα γίνεται σε άλλο μάθημα με εξίσου τελευταίας στιγμής εγγραφή ή διαδικτυακά εφόσον δεν έχει θέση. 

Επίσης, ενημερώνετε για τυχόν απουσία σας όσο γίνεται έγκαιρα ειδικά όσον αφορά στα μη-διαδικτυακά μαθήματα, γιατί λόγω περιορισμού θέσεων η ενημέρωση αδυναμίας παρουσίας τελευταία στιγμή συνεπάγεται στέρηση της θέσης από κάποια/ον άλλη/ον μαθήτρια/ή. Τέλος, αν βλέπετε ότι είστε η μοναδική εγγραφή μία ώρα πριν τη έναρξη του μαθήματος, αυτό ακυρώνεται και ενημερώνεστε γι’ αυτό μέσω facebook inbox/ sms. Αν όμως πρόκειται για καθαυτό διαδικτυακό μάθημα, αυτό δεν ακυρώνεται ακόμα και με 1 μαθήτρια/τή

Ως είθισται, είναι σημαντικό οι νέες/οι μαθήτριες/ές ή οι αρχάριες/οι στη yoga να είναι ενημερωμένες/οι σχετικά με το πλαίσιο καλής λειτουργίας αλλά και διεξαγωγής των μαθημάτων ειδικά για την προστασία από τον COVID-19 , οπότε καλό είναι να ακολουθούνται οι παραπάνω (σε μωβ και ψιλά γράμματα) κανόνες.

Καλό είναι τέλος να μην παραβλέπονται τα παρακάτω:

  • Όσες δεν είστε μαθήτριες του στούντιο ή ξεκινάτε τώρα τη γιόγκα, διαβάστε τους Όρους Παρακολούθησης Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων. Ακολουθείτε τις οδηγίες ή παραινέσεις της δασκάλας, όταν σάς προτρέπει να σταματάτε ένα βήμα πριν ή να έρχεστε σε ένα τμήμα πιο ήπιο από αυτό που θα θέλατε να είστε ήδη, γιατί “κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”, όπως σοφά λέει ο λαός.
  • Πριν το μάθημα ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικά με την τρέχουσα υγεία σας, για χρόνια ή οξεία ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ευαισθησία, αδιαθεσία ή κάκωση από απροσεξία και έλλειψη πληροφόρησης.

Hari Aum!

Πρόγραμμα δ’ βδομάδας Οκτώβρη
(στούντιο και διαδικτυακά)Aum Home Yoga
19 – 23/10/2020
ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή

 

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

 

08:30-09:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

10:00-11:15

Yoga αρχαρίων

 

10:00-11:15

Yoga αρχαρίων

 

 

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργότερα

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργότερα

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργότερα

20:00-21:15

Όλοι σ΄1 Αργότερα

 

 

Spread the love
© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.