Τρέχον Πρόγραμμα

Τρέχον πρόγραμμα yoga

τέταρτης εβδομάδας Σεπτεμβρίου 21/9 – 25/9/20

Γενικές οδηγίες πριν την έλευσή σας

  • Για όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο σας κανονικό γεύμα για να έχετε χρόνο να χωνέψετε. Παραδοσιακά η yoga ασκείται με άδειο στομάχι και έντερο, πράγμα όχι πολύ δύσκολο να γίνει τρόπος ζωής, αν μάθουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, τις ώρες που τρώμε, τί τρώμε, πώς τρώμε κτλ.
  • Τουλάχιστον πριν από το μάθημα, αν όχι πάντα, αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλης ποσότητας καφεϊνης (είτε από καφέ είτε από άλλα διεγερτικά ροφήματα), γιατί ο οργανισμός θα είναι τοξινωμένος και η άσκηση της yoga θα ακυρώνεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Γενικά, όταν βάλετε τη yoga στη ζωή σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να παρατηρήστε τον εαυτό σας και τον προγραμματισμό του. Γι’ αυτό, αν μπορείτε αρχίστε να αφήνετε ένα-ένα τα δεκανίκια που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Η άσκηση στη yoga είναι πρωτίστως άσκηση αυτοπαρατήρησης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν είμαστε τοξινωμένοι από κάποια ουσία, όσο “αθώα” και αν τιτλοφορείται αυτή.
  • Προσπαθήστε να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία κατά του COVID-19:  να έρχεστε με την μάσκα σας και να την φοράτε κατά την διάρκεια της άσκησής σας. Μην έρχεστε αν αισθάνεστε άρρωστες/οι, μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα εκτός αν είναι απαραίτητο, να πλένετε ή απολυμαίνετε τα χέρια σας κατά την είσοδό σας, να είστε καθαροί, να φοράτε καθαρά ρούχα, να έχετε το δικό σας στρωματάκι ή άλλα βοηθήματα όπου αυτό χρήζει (π.χ. τουβλάκια, ιμάντες κτλ.), να έχετε μια πετσέτα ειδικά αν ιδρώνετε πολύ. Κανένα κοινόχρηστο είδος του στούντιο δε θα χρησιμοποιείται και γι’ αυτό το μάθημα της  (ha)Tha yoga θα γίνεται διαδικτυακά. Επίσης μη φοράτε αρώματα, γιατί αποπροσανατολίζουν την προσοχή. Οι γραφές αναφέρουν την saucha, καθαριότητα, πρώτη στη λίστα των niyamas, τις συνήθειες-αρετές που αναπτύσσουν την αυτοπειθαρχία και την εσωτερικότητα, οπότε ας ξεκινήσουμε και μεις από τα βασικά.
  • Τα μαθήματα ξεκινούν ακριβώς στην αναγραφόμενη ώρα. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα έναρξης θα πρέπει να είστε ήδη καθισμένοι στο στρωματάκι σας γιατί το μάθημα ξεκινάΓια την περίοδο που τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά με τους υπάρχοντες μαθητές, ισχύει το ίδιο, δηλ. είμαστε στον υπολογιστή/ smartphone/iphone/ tablet, 5′ νωρίτερα. Οι αργοπορημένοι απλά συνδέονται και ξεκινούν όταν είναι έτοιμοι. Στο στούντιο οι αργοπορημένοι χρειάζεται να μπουν με ησυχία και να κάτσουν έξω από την αίθουσα μέχρι να τελειώσουμε με την τελετή έναρξης του “Aum” ή να μπουν και να κάτσουν σε μια γωνιά χωρίς να κάνουν θόρυβο για να ενταχθούν & αυτοί στο κλίμα. 
  • Καλό είναι να έχετε σταθερές μέρες έλευσης. Έτσι,  για να μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως και για να εξασφαλίζεται καλή ροή σε όλα τα μαθήματα, αν χρειαστεί να λείψετε από ένα μάθημα που έχετε επιλέξει να έρχεστε, είναι απαραίτητο να ειδοποιείτε 8 ώρες (όταν το μάθημα γίνεται από το μεσημέρι και μετά) – 12 ώρες πριν (όταν το μάθημα γίνεται πρωί) για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο απελευθέρωσης της θέσης σας, ή αλλαγής ή ακύρωσης του μαθήματος. Αν οι τάξεις δείχνουν πληρότητα, θα μπαίνετε σε λίστα αναμονής, ενώ αν χρειαστεί ν’ απουσιάσετε τελικά & δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως για την απουσία σας, θα το χρεωθείτε κανονικά και δε θα έχετε δικαίωμα αναπλήρωσής του. Για όλα τα μαθήματα η κράτηση είναι απαραίτητη σε κάθε μάθημα ειδικά σε όσους έχετε σταθερές μέρες-ώρες αλλά και για όσους ψάχνετε πού μπορείτε να αναπληρώσετε τα χαμένα μαθήματά σας! Tο σύστημα κράτησης θέσης, είναι διαθέσιμο πλέον εδώ, στο http://www.aumhomeyoga.com/agenda-eggrafes/ (στο menu, κάτω από το Πρόγραμμα). Αν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν μπορείτε να το κάνετε, ενημερώστε με!

Καλή εβδομάδα!

Στην εβδομάδα αυτή προστίθενται δύο δωρεάν μαθήματα για αρχαρίους, (τα μοναδικά δωρεάν τμήματα διά ζώσης) προκειμένου να μπορείτε όσοι θέλετε να δοκιμάσετε την ημέρα που βολεύει περισσότερο αλλά και λόγω περιορισμού ατόμων να είμαστε όσο πιο άνετα γίνεται. Κατά τα άλλα το πρόγραμμα παραμένει ίδιο όπως και της προηγούμενης εβδομάδας με μόνη λεπτομέρεια, το απογευματινό μάθημα της Πέμπτης που θα γίνει 30′ αργότερα. 

Αν όμως, θέλεις να δοκιμάσεις κάποιο δωρεάν τμήμα γενικού επιπέδου, μπορείς να παρακολουθήσεις ζωντανά και δωρεάν από το σπίτι σου ένα μάθημα/ βδομάδα σε live streaming (αν θες μπορείς να δώσεις ό,τι επιθυμείς ως αντίτιμο σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό που φαίνεται στο κάτω μέρος της σύνδεσης μέσω Jitsi.meet). Το μάθημα που θα μεταδοθεί δωρεάν σε live streaming αυτή τη βδομάδα είναι το απογευματινό της Πέμπτης 24/9. Όσοι θέλετε συνδέεστε εδώ (μέσω Google Chrome) κατευθείαν την ώρα έναρξης του μαθήματος.

Όσοι ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε αλλά δε χωράτε στα υπάρχοντα τμήματα (λόγω περιορισμού ατόμων) ή δε σας βολεύει το τρέχον πρόγραμμα, επικοινωνήστε με το στούντιο.   

Οι υπάρχουσες/οντες μαθήτριες/ές δεν πρέπει να ξεχνούν να ανακοινώνουν την προσέλευσή τους σε όποιο/α μάθημα/ήματα τις/ους ενδιαφέρει/ουν με έγκαιρη εγγραφή. Παρακαλούνται οι τρέχουσες/ντες μαθήτριες/ές να εγγράφονται το αργότερο 1 ώρα πριν την έναρξη του μαθήματος, για να δίνεται η δυνατότητα σε όσους διέκοψαν την συνδρομή τους λόγω αποκλεισμού στα σπίτια τους όσο διήρκησε η καραντίνα, να εγγράφονται 1 ώρα πριν την έναρξη του μαθήματος και μετά, αν θέλουν να συμμετέχουν και αυτοί. 

Επίσης, ενημερώνετε για τυχόν απουσία σας όσο γίνεται έγκαιρα ειδικά όσον αφορά στα μη-διαδικτυακά μαθήματα. Αν βλέπετε ότι είστε η μοναδική εγγραφή μία ώρα πριν τη έναρξη του μαθήματος, αυτό ακυρώνεται και ενημερώνεστε γι’ αυτό μέσω facebook inbox/ sms. Αν όμως πρόκειται για καθαυτό διαδικτυακό μάθημα, αυτό δεν ακυρώνεται ακόμα και με 1 μαθήτρια/τή

Ως είθισται, είναι σημαντικό οι νέες/οι μαθήτριες/ές ή οι αρχάριες/οι στη yoga να είναι ενημερωμένες/οι σχετικά με το πλαίσιο καλής λειτουργίας αλλά και διεξαγωγής των μαθημάτων ειδικά για την προστασία κατά του COVID-19 , οπότε καλό είναι να ακολουθούνται οι παραπάνω (σε μωβ και ψιλά γράμματα) κανόνες.

Καλό είναι τέλος να μην παραβλέπονται τα παρακάτω:

  • Όσες δεν είστε μαθήτριες του στούντιο ή ξεκινάτε τώρα τη γιόγκα, διαβάστε τους Όρους Παρακολούθησης Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων. Ακολουθείτε τις οδηγίες ή παραινέσεις της δασκάλας, όταν σάς προτρέπει να σταματάτε ένα βήμα πριν ή να έρχεστε σε ένα τμήμα πιο ήπιο από αυτό που θα θέλατε να είστε ήδη, γιατί “κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”, όπως σοφά λέει ο λαός.
  • Πριν το μάθημα ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικά με την τρέχουσα υγεία σας, για χρόνια ή οξεία ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ευαισθησία, αδιαθεσία ή κάκωση από απροσεξία και έλλειψη πληροφόρησης.

Hari Aum!

Πρόγραμμα 4ης εβδομάδας Σεπτέμβρη 
(στούντιο & διαδικτυακά)Aum Home Yoga
21 – 25/9/2020
ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή

 

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

 

08:30-09:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

08:30-9:45

Όλοι σ’ 1 Θεραπευτική yoga

18:30-19:45

Yoga αρχαρίων

(δωρεάν)

 

18:30-19:45

Yoga αρχαρίων

(δωρεάν)

 

 

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργότερα

20:00-21:15

(ha)Tha yoga-Slow flow

20:00-21:15

Όλοι σ’ 1 Αργότερα

 

20:00-21:15

Όλοι σ΄1 Αργότερα

(σε ζωντανή μετάδοση)

 

 

Spread the love
© Copyright 2014 - 2020 Κυριακή Κυριακίδου - All rights reserved.